sâmbătă, 21 mai 2011

Cum trimit sitemap-ul blogului la Google



Ce este sitemap-ul?


Sitemap-ul este un fisier XML ce cuprinde URL-urile dintr-un site, impreuna cu informatii suplimentare despre fiecare URL: cand a fost actualizat ultima data, cat de des se schimba si cat de important este in raport cu alte adrese URL din site-ul respectiv.

De ce este nevoie sa trimiti sitemap-ul la Google?


Sitemap-ul "informeaza" motoarele de cautare despre noile pagini (postari) din blogul tau, astfel indexarea acestora in rezultatele de cautare va fi mult mai eficienta, realizandu-se intr-un timp mult mai scurt.

Daca unele din posturile din blogul tau nu apar in cautarile din Google, trimiterea unui sitemap ar putea fi solutia.

Cum fac un sitemap?


In cazul blogurilor create pe platforma Blogger / Blogspot nu trebuie sa depui nici un efort, deoarece sitemap-ul este creat in mod automat si reprezinta feed-ul de posturi al blogului respectiv. Il puteti gasi sub forma:


http://numeblog.blogspot.com/atom.xml
sau
http://numeblog.blogspot.com/feeds/posts/default

Cum trimit sitemap-ul?

  1. Accesezi pagina Google Webmasters Tools si te loghezi in contul de Google. Pentru crearea contului de Google vezi tutorialul Creeaza-ti primul tau blog!;
  2. Apasa pe butonul Add a site si introdu adresa URL a blogului tau;
  3. In meniul din stanga, apasa pe Site configuration si apoi Sitemaps;
  4. Apasa pe butonul [+] Submit a Sitemap;
  5. Se va deschide o casuta, iar in campul respectiv (dupa numele blogului) introdu "atom.xml" sau "feeds/posts/default";
  6. Procesarea de catre Google a noului sitemap trimis de tine dureaza cateva ore, iar atunci cand se va realiza, statusul se schimba din "Pending" in "OK".

Concluzie


Prin trimiterea sitemapului la Google prin intermediul serviciului Webmaster Tools, vei fi sigur ca toate paginile blogului o sa fie indexate, eventual intr-un timp mai scurt decat ar face-o in mod normal Google, astfel vei putea obtine mai multe vizite datorita continutului paginilor blogului tau.

Daca vi s-a parut util articolul puteti sa dati un Like, pentru a afla si altii de el.
Aveti vreo sugestie sau intrebare, nu ezitati sa lasati un comentariu mai jos.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Alex. Un produs Blogger.
 
Copyright © 2011
Tutoriale-blog by Alex